Мали Зворник, 03.06.2019. године

На међународном теквондо турниру у Зворнику (РС) “Grand Prix Zvornik 2019“, одржаном 25. и 26. маја, Теквондо клуб „Душан Силни“ освојио је 15 медаља, 2 златне, 4 сребрне и 9 бронзаних. „Душановци“ су на овом такмичењу учествовали са 22 такмичара, предвођених тренером Јованом Станојевић, док је главни тренер овог клуба Дејан Лукић био један од судија на такмичењу. 

Према његовим речима, међународни турнир “Grand Prix Zvornik“ важи за најјачи и најбоље организовани турнир на Балкану, а можда и у Европи. 

„Учествовали смо са чак 22 такмичара, тренером и судијом, што је доказ озбиљног и успешног дугогодишњег рада. Овог пута имали смо чак 10 дебитаната, млађег узраста, који се нису окитили медаљама, али су показали изузетну храброст и жељу да наступају даље. За њих је то учешће било важан корак, јер су са њега понели значајно искуство“, изјавио је Лукић, истичући да је конкуренција на такмичењу била велика. 

Ове године у Зворнику је учествовало 35 клубова, из 14 земаља Европе и света, са преко 300 такмичара. 

Освајачи медаља за ТК „Душан Силни“ Мали Зворник су: 

1. Бојана Станојевић, сребрна медаља у борбама
2. Ђорђе Николић, сребрна медаља у формама
3. Новица Зељић, бронзана медаља у формама и бронзана медаља у борбама
4. Александар Јовановић, бронзана медаља у борбама
5. Наташа Којић, сребрна медаља у формама
6. Вељко Петковић, сребрна медаља у формама и бронзана медаља у борбама
7. Данило Тушевљак, бронзана медаља у формама
8. Дијана Максимовић, златна медаља у формама и бронзана медаља у борбама
9. Сандра Ћирић, бронзана медаља у формама
10. Катарина Илић, бронзана медаља у формама
11. Алекса Николић, бронзана медаља у борбама
12. Сузана Матић, златна медаља у формама 

Лукић је захвалио организатору турнира на изузетно доброј организацији такмичења, гостопримству и пријатељству, исказаном према учесницима овог спортског догађаја. 

Он је подсетио да је након овог турнира следеће важно теквондо такмичење „Пети Мали Зворник опен“, 08. јуна, у Малом Зворнику, у сали Средње школе, да је ТК „Душан Силни“ организатор и домаћин тог догађаја, и позвао учеснике и посетиоце да посете турнир у што већем броју.

Љиљана Ристановић

{gallery}/2019/2019-06-03_dusan_silni{/gallery}