Mali Zvornik, 15.10.2019. godine

Table sa natpisima koje posetioce obaveštavaju o turističkim lokalitetima na teritoriji Malog Zvornika istaknute su na više lokacija na području opštine. Turistička signalizacija postavljena je vidno, pored saobraćajnica i turiste precizno usmerava ka objektima koje mogu da posete.

Namešteno je ukupno 13 tabli, u neposrednoj blizini Zvorničkog jezera i Hidroelektrane „Zvornik“, kod Podzemnog grada Karađorđevića i mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića, ka Radaljskoj Banji i drugim lokalitetima.

Izrada turističke signalizacije u Malom Zvorniku koštala je oko 3 miliona dinara, a obavljena je u okviru projekta koji Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srbije sprovodi u saradnji sa Turističkom organizacijom regije Zapadna Srbija iz Užica i preduzećem „Putevi Srbije“, koje je izvođač radova.

Obeležavanje arheološkog lokaliteta „Orlovine“ biće obavljeno naknadno, kada bude završeno njegovo uređenje i bude spreman za posetioce.

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, postavljanje turističke signalizacije u Malom Zvorniku obavljeno je po prvi put i veoma je značajno za razvoj turizma ove opštine, posebno tranzitnog. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2019/2019-10-15_signalizacija_turisticka{/gallery}