08.12.2017. године

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић и председник Скупштине општине Радован Тадић угостили су јуче представнике интернационалне компаније „Yavuz“, која у Брасини до краја године намерава да отвори погон за производњу ПВЦ и дрвене столарије и запосли 15 радника. На састанку је договорено да склапање уговора о коришћењу некадашње хале „Кончара“ у Брасини, коју ће општина дати инвеститору у закуп, буде обављено за недељу дана, у четвртак, 14. децембра, у сали Скупштине општине Мали Зворник.

Челници малозворничке општине разговарали су са власником и генералним директором компаније Мустафом Јавузом и његовим сарадником о свим важним детаљима будуће сарадње. 

Према речима председника општине Зорана Јевтића, инвеститор намерава да у халу у Брасини пресели производни погон из Нових Бановаца и за почетак, у наредних месец дана, запосли 15 радника, док би у другој фази, најкасније у наредне две године, запослио минимум још 15 радника. 

Он је саопштио да ће пословни план компаније „Yavuz“ Општина Мали Зворник подржати кроз програм доделе субвенција за отварање нових радних места, јер се ради о озбиљном послодавцу, који у Малом Зворнику планира проширење производње и пријем већег броја радника, уколико се за то створе повољни услови. 

„Директор компаније „Yavuz“, приликом јучерашњег разговора, рекао нам је да је ова фирма орјентисана развојно, ка унапређењу и проширењу производње, те да је вољна да у Малом Зворнику у будућности ангажује и двоструко већи број запослених од најављеног, уколико дође до стварања повољнијег пословног амбијента“, испричао је Јевтић и додао да је директор ове компаније изразио спремност да у таквим околностима покрене производњу на још једној локацији у Малом Зворнику. 

 „Што се тиче неопходног кадра, за рад у производњи овој компанији биће потребни махом столари и машинбравари“, објаснио је Јевтић и додао да је тестирање кандидата за посао предвиђено одмах након потписивања уговора о закупу простора, у четвртак, од 10.00 часова, те да ће тај део посла бити обављен у сарадњи са локалном испоставом Националне службе за запошљавање. 

Прилику да се састану и разговарају са представницима фирме „Yavuz“ челници општине Мали Зворник имали су и пре око месец дана, када је делегација општине у којој су били посетила фабрику ове фирме у Брчком (БиХ) и обишла њена производна постројења. 

Том приликом они су могли да се увере у озбиљност намера потенцијалног инвеститора, који у Босни и Херцеговини запошљава око 400 радника у више погона. 

Фирма „Yavuz“ у Србији послује под именом Компанија Bauwin Decor д.о.о. Основана је 2015. године у Београду, као део међународне групације “Yavuz Internacional Company”, која има преко 60 пословница у свету и 1000 запослених. Компанија се бави производњом, продајом и пружањем свих услуга из области ПВЦ и АЛУ столарије. 

Љиљана Ристановић