08.12.2017. godine

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić i predsednik Skupštine opštine Radovan Tadić ugostili su juče predstavnike internacionalne kompanije „Yavuz“, koja u Brasini do kraja godine namerava da otvori pogon za proizvodnju PVC i drvene stolarije i zaposli 15 radnika. Na sastanku je dogovoreno da sklapanje ugovora o korišćenju nekadašnje hale „Končara“ u Brasini, koju će opština dati investitoru u zakup, bude obavljeno za nedelju dana, u četvrtak, 14. decembra, u sali Skupštine opštine Mali Zvornik.

Čelnici malozvorničke opštine razgovarali su sa vlasnikom i generalnim direktorom kompanije Mustafom Javuzom i njegovim saradnikom o svim važnim detaljima buduće saradnje. 

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, investitor namerava da u halu u Brasini preseli proizvodni pogon iz Novih Banovaca i za početak, u narednih mesec dana, zaposli 15 radnika, dok bi u drugoj fazi, najkasnije u naredne dve godine, zaposlio minimum još 15 radnika. 

On je saopštio da će poslovni plan kompanije „Yavuz“ Opština Mali Zvornik podržati kroz program dodele subvencija za otvaranje novih radnih mesta, jer se radi o ozbiljnom poslodavcu, koji u Malom Zvorniku planira proširenje proizvodnje i prijem većeg broja radnika, ukoliko se za to stvore povoljni uslovi. 

„Direktor kompanije „Yavuz“, prilikom jučerašnjeg razgovora, rekao nam je da je ova firma orjentisana razvojno, ka unapređenju i proširenju proizvodnje, te da je voljna da u Malom Zvorniku u budućnosti angažuje i dvostruko veći broj zaposlenih od najavljenog, ukoliko dođe do stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta“, ispričao je Jevtić i dodao da je direktor ove kompanije izrazio spremnost da u takvim okolnostima pokrene proizvodnju na još jednoj lokaciji u Malom Zvorniku. 

 „Što se tiče neophodnog kadra, za rad u proizvodnji ovoj kompaniji biće potrebni mahom stolari i mašinbravari“, objasnio je Jevtić i dodao da je testiranje kandidata za posao predviđeno odmah nakon potpisivanja ugovora o zakupu prostora, u četvrtak, od 10.00 časova, te da će taj deo posla biti obavljen u saradnji sa lokalnom ispostavom Nacionalne službe za zapošljavanje. 

Priliku da se sastanu i razgovaraju sa predstavnicima firme „Yavuz“ čelnici opštine Mali Zvornik imali su i pre oko mesec dana, kada je delegacija opštine u kojoj su bili posetila fabriku ove firme u Brčkom (BiH) i obišla njena proizvodna postrojenja. 

Tom prilikom oni su mogli da se uvere u ozbiljnost namera potencijalnog investitora, koji u Bosni i Hercegovini zapošljava oko 400 radnika u više pogona. 

Firma „Yavuz“ u Srbiji posluje pod imenom Kompanija Bauwin Decor d.o.o. Osnovana je 2015. godine u Beogradu, kao deo međunarodne grupacije “Yavuz Internacional Company”, koja ima preko 60 poslovnica u svetu i 1000 zaposlenih. Kompanija se bavi proizvodnjom, prodajom i pružanjem svih usluga iz oblasti PVC i ALU stolarije. 

Ljiljana Ristanović