Ученици првог разреда основних школа у општини Мали Зворник добили су од локалне самоуправе драгоцен дар у виду бесплатних уџбеника.

Поводом поделе бесплатних књига, председник општине, Зоран Јевтић, рекао је да ова иницијатива има за циљ подршку образовању и олакшавање школске године ученицима и њиховим родитељима.

„Набавка и подела бесплатних уџбеника за ученике првог разреда део је наших напора да деци обезбедимо приступ квалитетном образовању и реализујемо је већ  неколико година, како би се растеретили родитељи и омогућило свим ђацима да имају једнаку полазну основу у свом школовању“, рекао је Јевтић.

Уџбенике ученицима у школама на територији општине делили су: заменик председника општине, Милисав Деспотовић, шеф Кабинета председника општине, Горан Радић и председник Спортског савеза „Дрина“, Александар Андрић.

Они су посетили основне школе у Радаљу, Доњој Борини, Брасини, Амајићу, Доњој Трешњици и Великој Реци, честитали ђацима полазак у школу и пожелели им успех у стицању нових знања.

Присуствовали су директори школа и родитељи.

Приликом поделе књига ученицима, истакнуто је да учитељи, родитељи и локална заједница у Малом Зворнику заједно раде на стварању боље будућности за најмлађе суграђане, а да је ова иницијатива још један корак ка изградњи образовног система који је доступан и приступачан за све.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић