31.07.2017. godine

Popularna TV emisija „Žikina šarenica“, na prvom programu RTS-a, emitovana je juče uživo iz Malog Zvornika, gde je, regatom na Zvorničkom jezeru, popodne završena ovogodišnja ribolovna, sportsko – turistička i kulturna manifestacija „Drina je smisao života“. U okviru dvočasovnog programa, predstavljeni su najznačajniji privredni potencijali, kilturno nasleđe i glavna turistička ponuda opštine, a gledaoci su na kraju mogli da vide prolazak učesnika sedme malozvorničke regate. 

Osim Malozvorničana, među kojima su bili predstavnici ustanova, članovi lokalnih udruženja i organizacija, pisci, umetnici, sportisti i drugi zanimljivi pojedinci, u emisiji je gostovao Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, koji je tom prilikom ukratko govorio o radu i planovima svog resora, kao i mogućnostima koje se pružaju mladim inovatorima u Srbiji. 

On je istakao svoju ličnu i porodičnu povezanost sa Malim Zvornikom i Zvornikom (RS), rekavši da se oseća stanovnikom ova dva mesta, jer je porodično, od detinjstva, vezan za zvornički kraj.U emisiji su gostovali i Dragoslav Milanović,načelnik Mačvanskog upravnog okruga i Zoran Stevanović, načelnik Grada Zvornika (RS). 

Nakon učešća u programu, oni su se, zajedno sa predsednikom opštine Mali Zvornik Zoranom Jevtićem, pridružili učesnicima regate, gde je ministar Popović u 10.00 časova dao znak za njen start. 

Emisija „Žikina šarenica“ emitovana je sa lokacije Drinski raj u Velikoj Reci, na obali Zvorničkog jezera, uz bogat muzički program u okviru kojeg su, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a, pod vođstvom Ljubiše Pavkovića, nastupili članovi folklorne sekcije Biblioteke „17. Septembar“ Mali Zvornik, Veterani folklora Malog Zvornika, solisti Petar Spremo, Željko Pantić, sestre Babić, Anđelija i Stefanija, i Aleksandra Miličić. 

Od poznatih estradnih umetnika u „Žikinoj šarenici“ iz Malog Zvornika nastupio je Čeda Marković. 

Zahvaljujući ovom programu juče su iz Drinskog raja na Zvorničkom jezeru u Srbiju i svet poslate najlepše slike, sa jasnom porukom da je Mali Zvornik turistička destinacija vredna pažnje. 

 Ljiljana Ristanović

{gallery}/2017/2017-07-30_zikina_sarenica/{/gallery}