Одељење Предшколске установе „Црвенкапа“ у новоизграђеном објекту вртића у Доњем Насељу почело је са радом у понедељак, 11. октобра.

Пријем деце првог дана уприличен је у присуству председника општине Мали Зворник, Зорана Јевтића, и заменика председника општине, Милоша Радојчића.

Према речима директорке установе, Олге Спасојевић, нови вртић може да прими од 45 до 50 малишана, а тренутно је смештена група од 22 деце, од 1 до 5 година старости, о којој се брине 3 запослених.

Она је навела да се у првих неколико дана након пријема деце у обданиште одвија рад на адаптацији групе у вртићу.

Директорка очекује да ће до краја текуће године вртић радити у пуном капацитету, односно примити и и другу групу деце.

Пријем преостале деце биће могућ након запослења новог неопходног особља, за шта надлежно министарство треба да одобри потребна новчана средства.

У нови вртић биће примљени сви малишани који су остали испод црте, односно нису могли да буду примљени приликом пријема деце у новој школској години у Предшколској установи „Црвенкапа“ у Малом Зворнику.

Директорка је истакла да су услови за рад у новој згради одлични, те да је за потребе рада извршена набавка ствари које су недостајале, као што су постељина, посуђе и играчке.

Изградњу и уређење новог вртића у Доњем Насељу омогућила је Влада Швајцарске.

У грађевинске радове на изградњи зграде и пратеће инфраструктуре, уређење дворишта, набавку неопходног намештаја и мобилијара уложено је око 20.000.000 динара.

Општина Мали Зворник помогла је опремање вртића издвојивши за те намене 4.000.000 динара за набавку возила за свакодневни превоз хране за децу од матичне установе до издвојеног одељења вртића у Доњем Насељу, као и за куповину постељине и другог прибора.

Љиљана Ристановић