Odeljenje Predškolske ustanove „Crvenkapa“ u novoizgrađenom objektu vrtića u Donjem Naselju počelo je sa radom u ponedeljak, 11. oktobra.

Prijem dece prvog dana upriličen je u prisustvu predsednika opštine Mali Zvornik, Zorana Jevtića, i zamenika predsednika opštine, Miloša Radojčića.

Prema rečima direktorke ustanove, Olge Spasojević, novi vrtić može da primi od 45 do 50 mališana, a trenutno je smeštena grupa od 22 dece, od 1 do 5 godina starosti, o kojoj se brine 3 zaposlenih.

Ona je navela da se u prvih nekoliko dana nakon prijema dece u obdanište odvija rad na adaptaciji grupe u vrtiću.

Direktorka očekuje da će do kraja tekuće godine vrtić raditi u punom kapacitetu, odnosno primiti i i drugu grupu dece.

Prijem preostale dece biće moguć nakon zaposlenja novog neophodnog osoblja, za šta nadležno ministarstvo treba da odobri potrebna novčana sredstva.

U novi vrtić biće primljeni svi mališani koji su ostali ispod crte, odnosno nisu mogli da budu primljeni prilikom prijema dece u novoj školskoj godini u Predškolskoj ustanovi „Crvenkapa“ u Malom Zvorniku.

Direktorka je istakla da su uslovi za rad u novoj zgradi odlični, te da je za potrebe rada izvršena nabavka stvari koje su nedostajale, kao što su posteljina, posuđe i igračke.

Izgradnju i uređenje novog vrtića u Donjem Naselju omogućila je Vlada Švajcarske.

U građevinske radove na izgradnji zgrade i prateće infrastrukture, uređenje dvorišta, nabavku neophodnog nameštaja i mobilijara uloženo je oko 20.000.000 dinara.

Opština Mali Zvornik pomogla je opremanje vrtića izdvojivši za te namene 4.000.000 dinara za nabavku vozila za svakodnevni prevoz hrane za decu od matične ustanove do izdvojenog odeljenja vrtića u Donjem Naselju, kao i za kupovinu posteljine i drugog pribora.

Ljiljana Ristanović