Мали Зворник, 17.08.2020. године

За подстицај запошљавања старијих и теже запошљивих лица општина Мали Зворник определила је у текућој години 2.000.000 динара.

Уговори о субвенционисању потписани су протекле седмице са 8 фирми са подручја општине којима ће бити додељена средства предвиђена за ове намене.

Уз подршку локалне самоуправе посао ће добити осморо лица који спадају у категорију теже запошљивих.

Према речима заменика председника општине Милоша Радојчића, на овај начин општина Мали Зворник помоћи ће суграђанима у остваривању права на пензију.

„Старијем и теже запошљивом становништву омогућићемо да лакше испуне услове за пензију, тако што ће им предузећа којима смо дали субвенције за њихово ангажовање омогућити стицање радног стажа који им недостаје за остваривање права на пензију“, навео је Радојчић.

Из добијених средстава предузетници и привредна друштва који су остварили право на субвенције финансираће трошкове пореза и доприноса на зараду запосленог у висини најмање минималне цене рада.

Наведена средства општина Мали Зворник определила је за лица којима је до одласка у пензију, по основу стажа или година живота, преостало највише 36 месеци.

Помоћ општине за ангажовање по једног оваквог радника добили су: СТР „Ада“ из Велике Реке, СЗР „Деспот“ из Доње Борине, „Стем градња“ из Малог Зворника, „Штампарија Новаковић“ из Малог Зворника, СУТР „Балкан“ из Доње Борине, Сервис моторних возила „Милутин Самарџић“ из Малог Зворника, СЗР „5 МK“ из Брасине и СУТР “ПОП“ из Доње Борине.

Љиљана Ристановић