Mali Zvornik, 17.08.2020. godine

Za podsticaj zapošljavanja starijih i teže zapošljivih lica opština Mali Zvornik opredelila je u tekućoj godini 2.000.000 dinara.

Ugovori o subvencionisanju potpisani su protekle sedmice sa 8 firmi sa područja opštine kojima će biti dodeljena sredstva predviđena za ove namene.

Uz podršku lokalne samouprave posao će dobiti osmoro lica koji spadaju u kategoriju teže zapošljivih.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Miloša Radojčića, na ovaj način opština Mali Zvornik pomoći će sugrađanima u ostvarivanju prava na penziju.

„Starijem i teže zapošljivom stanovništvu omogućićemo da lakše ispune uslove za penziju, tako što će im preduzeća kojima smo dali subvencije za njihovo angažovanje omogućiti sticanje radnog staža koji im nedostaje za ostvarivanje prava na penziju“, naveo je Radojčić.

Iz dobijenih sredstava preduzetnici i privredna društva koji su ostvarili pravo na subvencije finansiraće troškove poreza i doprinosa na zaradu zaposlenog u visini najmanje minimalne cene rada.

Navedena sredstva opština Mali Zvornik opredelila je za lica kojima je do odlaska u penziju, po osnovu staža ili godina života, preostalo najviše 36 meseci.

Pomoć opštine za angažovanje po jednog ovakvog radnika dobili su: STR „Ada“ iz Velike Reke, SZR „Despot“ iz Donje Borine, „Stem gradnja“ iz Malog Zvornika, „Štamparija Novaković“ iz Malog Zvornika, SUTR „Balkan“ iz Donje Borine, Servis motornih vozila „Milutin Samardžić“ iz Malog Zvornika, SZR „5 MK“ iz Brasine i SUTR “POP“ iz Donje Borine.

Ljiljana Ristanović