Мали Зворник, 24.10.2019. године 

Kомплет бесплатних књига и бојанки „Пажљивкова правила у саобраћају“ ђацима првог разреда и предшколцима у свих пет основних школа на подручју општине Мали Зворник уручио је протекле седмице заменик председника општине Милош Радојчић, који је и заменик председника Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Мали Зворник. 

Према његовим речима, циљ акције је да сваки ђак првак и предшколац приликом поласка у школу добије по један примерак књиге у којој је сликовито описана важност правилног понашања у саобраћају, у ситуацијама у којима се деца свакодневно могу наћи. 

Kомплет књига и бојанки „Пажљивкова правила у саобраћају“ је поклон Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и представља наставак кампање усмерене ка деци, као најмлађој и најрањивијој категорији учесника у саобраћају. 

Свако дете овом приликом добило је на поклон поједан примерак едукативне књиге и бојанке, намењене њиховом узрасту, у којима је главни лик управо њихов другар Пажљивко, који зна све о саобраћају. 

Подела уџбеника организована је у оквиру редовних активности Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Мали Зворник. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2019/2019-10-24_pazljivko{/gallery}