Mali Zvornik, 24.10.2019. godine 

Komplet besplatnih knjiga i bojanki „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ đacima prvog razreda i predškolcima u svih pet osnovnih škola na području opštine Mali Zvornik uručio je protekle sedmice zamenik predsednika opštine Miloš Radojčić, koji je i zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Mali Zvornik. 

Prema njegovim rečima, cilj akcije je da svaki đak prvak i predškolac prilikom polaska u školu dobije po jedan primerak knjige u kojoj je slikovito opisana važnost pravilnog ponašanja u saobraćaju, u situacijama u kojima se deca svakodnevno mogu naći. 

Komplet knjiga i bojanki „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ je poklon Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i predstavlja nastavak kampanje usmerene ka deci, kao najmlađoj i najranjivijoj kategoriji učesnika u saobraćaju. 

Svako dete ovom prilikom dobilo je na poklon pojedan primerak edukativne knjige i bojanke, namenjene njihovom uzrastu, u kojima je glavni lik upravo njihov drugar Pažljivko, koji zna sve o saobraćaju. 

Podela udžbenika organizovana je u okviru redovnih aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Mali Zvornik. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2019/2019-10-24_pazljivko{/gallery}