Општинска организација Црвеног крста у Малом Зворнику обезбедила је и у сарадњи са Саветима месних заједница поделила пакете хране и хигијенских средстава и по 10 килограма брашна за 345 породица лошијег материјалног стања на подручју општине.
Према речима секретара Општинске организације Црвеног крста, Драгана Николића, одабир корисника извршен је у сарадњи са Центром за социјални рад, према условима и критеријуми за остваривање права социјално угроженог становништва.
Овој категорији становништва Црвени крст припремио је и дистрибуирао и 24.943 оброка у 2020. години, у оквиру реализације програма Народне кухиње.
Он је навео да Народна кухиња Црвеног крста на територији малозворничке општине обухвата 98 корисника.
Корисници преко овог програма добијају дневно 0,5 литара куваног јела и половину векне хлеба од 600 грама.
Николић је истакао да Црвени крст у Малом Зворнику програм Народне кухиње реализује у сарадњи са Црвеним крстом Србије и локалном самоуправом.
Припрема и дистрибуција хране одвија се у објекту Црвеног крста.
Од почетка епидемије заразне болести Ковид – 19 корисницима су дељене заштитне маске и рукавице.
За децу корисника Народне кухиње обезбеђени су новогодишњи пакетићи.
Осим програма Народне кухиње и хуманитарних акција, Црвени крст у Малом Зворнику редовно организује и акције добровољног давалаштва крви.
У оквиру ових акција, добровољни даваоци у Малом Зворнику у 2020. години дали су крв 131 пут, а одазвало се укупно 170 потенцијалних давалаца.
Акције добровољног давалаштва крви малозворнички Црвени крст реализовао је у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и уз подршку локалне самоуправе.

Љиљана Ристановић