Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, позвао је грађане да 16. јануара изађу на референдум о изменама Устава Србије и на гласачком листићу заокруже „ДА“.

Он је подсетио да су уставне промене неопходне ради остваривања независног рада правосуђа и даљих европских интеграција и развоја Србије, истичући да измене највишег правног акта подржава целокупно државно руководство, на челу са председником Републике Србије, Александром Вучићем, Владом Републике Србије и премијерком, Аном Брнабић.

„Грађани Србије гласаће 16. јануара на референдуму о Акту о промени Устава Републике Србије, чије измене треба да обезбеде независан рад правосуђа, што су вредности које заступа Европска унија којој тежимо да се придружимо“, рекао је Јевтић.

Он је објаснио да ће питање на референдуму бити „Да ли сте за потврђивање акта о промени устава Републике Србије?“, а понуђени одговори „Да“ и „Не“, те да је неопходно да грађани заокруживањем речи „ДА“ пруже подршку предложеним изменама Устава Србије.

Председник општине Мали Зворник позвао је грађане да у што већем броју изађу на референдум о промени Устава Републике Србије 16. јануара, подсетивши да ће се на референдуму изјашњавати искључиво о одредбама које се односе на правосуђе, избор судија и тужилаца, те да сви остали чланови Устава, као и преамбула, нису предмет изјашњавања и да оне остају непромењене.

Љиљана Ристановић