Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, pozvao je građane da 16. januara izađu na referendum o izmenama Ustava Srbije i na glasačkom listiću zaokruže „DA“.

On je podsetio da su ustavne promene neophodne radi ostvarivanja nezavisnog rada pravosuđa i daljih evropskih integracija i razvoja Srbije, ističući da izmene najvišeg pravnog akta podržava celokupno državno rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem, Vladom Republike Srbije i premijerkom, Anom Brnabić.

„Građani Srbije glasaće 16. januara na referendumu o Aktu o promeni Ustava Republike Srbije, čije izmene treba da obezbede nezavisan rad pravosuđa, što su vrednosti koje zastupa Evropska unija kojoj težimo da se pridružimo“, rekao je Jevtić.

On je objasnio da će pitanje na referendumu biti „Da li ste za potvrđivanje akta o promeni ustava Republike Srbije?“, a ponuđeni odgovori „Da“ i „Ne“, te da je neophodno da građani zaokruživanjem reči „DA“ pruže podršku predloženim izmenama Ustava Srbije.

Predsednik opštine Mali Zvornik pozvao je građane da u što većem broju izađu na referendum o promeni Ustava Republike Srbije 16. januara, podsetivši da će se na referendumu izjašnjavati isključivo o odredbama koje se odnose na pravosuđe, izbor sudija i tužilaca, te da svi ostali članovi Ustava, kao i preambula, nisu predmet izjašnjavanja i da one ostaju nepromenjene.

Ljiljana Ristanović