Мали Зворник, 02.06.2014.г

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације и председник општине Мали Зворник Драган Богићевић посетиће данас засеок Подгај у Великој Реци како би се уверио да радови на санацији пута у том селу теку по плану.

Он каже да се сва постојећа механизација у општини налази на терену и да је у току поправка приоритетних деоница локалних путева. Поводом најаве мештана Подгаја да ће организовати протесте у Малом Зворнику и Љубовији, а можда и блокаду магистралног пута Мали Зворник – Љубовија, јер су незадовољни динамиком санације главног сеоског пута, Богићевић каже да ће одласком на терен утврдити о чему се тачно ради и да ли су тачне тврдње мештана да механизација ради на санацији приватних парцела уместо пута ка Подгају.

Према његовим речима, у случају да има пропуста у раду, шефови градилишта биће смењени а радови морају бити што пре настављени. Он је најавио да ће до краја седмице у овај засеок стићи и механизација Војске Србије ради бржег и лакшег санирања оштећених путева.

Богићевић каже да ће завршетком радова на чишћењу и прокопавању пута у Великој Реци бити завршена прва фаза активности на санацији од непогода у Малом Зворнику. У другој фази радова следи чишћење речних корита.

Осим засеока Подгај у Великој Реци, Богићевић ће данас обићи и остала села у горњем делу општине Мали Зворник у којима се ради на санацији након непогода.