Mali Zvornik, 02.06.2014.g

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Mali Zvornik Dragan Bogićević posetiće danas zaseok Podgaj u Velikoj Reci kako bi se uverio da radovi na sanaciji puta u tom selu teku po planu.

On kaže da se sva postojeća mehanizacija u opštini nalazi na terenu i da je u toku popravka prioritetnih deonica lokalnih puteva. Povodom najave meštana Podgaja da će organizovati proteste u Malom Zvorniku i Ljuboviji, a možda i blokadu magistralnog puta Mali Zvornik – Ljubovija, jer su nezadovoljni dinamikom sanacije glavnog seoskog puta, Bogićević kaže da će odlaskom na teren utvrditi o čemu se tačno radi i da li su tačne tvrdnje meštana da mehanizacija radi na sanaciji privatnih parcela umesto puta ka Podgaju.

Prema njegovim rečima, u slučaju da ima propusta u radu, šefovi gradilišta biće smenjeni a radovi moraju biti što pre nastavljeni. On je najavio da će do kraja sedmice u ovaj zaseok stići i mehanizacija Vojske Srbije radi bržeg i lakšeg saniranja oštećenih puteva.

Bogićević kaže da će završetkom radova na čišćenju i prokopavanju puta u Velikoj Reci biti završena prva faza aktivnosti na sanaciji od nepogoda u Malom Zvorniku. U drugoj fazi radova sledi čišćenje rečnih korita.

Osim zaseoka Podgaj u Velikoj Reci, Bogićević će danas obići i ostala sela u gornjem delu opštine Mali Zvornik u kojima se radi na sanaciji nakon nepogoda.