Мали Зворник, 05.06.2020. године

На путевима у општини Мали Зворник, на више локација, постављени су успоривачи брзине кретања аутомобила, сферна огледала и обележени пешачки прелази и паркинг места. Набавку и постављање наведене саобраћајне сигнализације обезбедила је локална самоуправа, ради побољшања услова за безбедно одвијање саобраћаја. 

Успоривачи брзине, у укупној дужини од 13 метара, постављени су у Бучевској улици и месној заједници Сакар, у насељу Пашићев сокак.

У Бучевској улици постављена су два успоривача од по 5 метара, а на путу у Сакару један, у дужини од 3 метра.

Сферна огледала постављена су на укупно четири локације, у Доњој Борини, Брасини и Доњем Насељу, на местима недовољне прегледности при укључењу возила са општинског на државни пут. 

Пешачки прелази и места за паркирање обележени су у Доњој Борини, код зграде Поште, и у Светосавској улици у Малом Зворнику. 

Ради побољшања безбедности на делу општинског пута у Железничкој улици у месној заједници Доње Насеље у Малом Зворнику локална самоуправа обезбедила је постављање одбојне заштитне ограде.  Браник је метални и постављен је у дужини од 70 метара. 

Ограда на овом делу пута има вишеструку заштитну улогу и чини улицу безбеднијом за саобраћај, будући да се деоница простире паралелно са железничком пругом, низ нагиб и да је у непосредној близини оштре кривине. 

Набавка и постављање заштитне ограде и саобраћајне сигнализације на путевима у општини Мали Зворник обављени су на предлог локалног Савета за безбедност, у складу са програмом рада овог тела у текућој години, а финансирани су средствима из посебног буџетског фонда, намењеног за побољшање безбедности саобраћаја на путевима на територији општине. 

                Љиљана Ристановић

{gallery}/2020/2020-06-05_saobracajna_signalizacija{/gallery}