14.06.2017. године

Градња моста на реци Равнаји у Радаљу, који Општина Мали Зворник подиже на месту порушеног у поплавама 2014. године, могла би да буде завршена почетком јула. Радове, вредне 5 милиона динара, финансира Народна банка Србије.

Како би се уверио да се посао одвија по плану, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић обишао је јуче радове на мосту. Том приликом он је изјавио да очекује да градња објекта буде завршена за мање од месец дана, тачније почетком јула. Он је истакао да је мост на Равнаји шести по реду који општина обнавља захваљујући средствима добијеним од виших нивоа власти.

“Изградњу овог моста финансира Народна банка Србије, док је обнову преосталих пет финансирала републичка Канцеларија за управљање јавним улагањима. За обнову и изградњу мостова на подручју општине Мали Зворник, оштећених и порушених у поплавама, из републичког буџета у протекле две године укупно је издвојено око 70 милиона динара, подсетио је Јевтић, напомињући да је Општина Мали Зворник финансирала израду пројектно – техничке документације и решавање имовинско -правних односа.

Мост на Равнаји биће армирано – бетонске конструкције, дужине око 6 м. Обнова овог моста веома је значајна за привреду Малог Зворника, јер преко њега пут води ка каменолому у Радаљу, где се врши експлоатација гранита.

Нови мостови на бујичним рекама у Малом Зворнику грађени су од висококвалитетних материјала, по најсавременијим стандардима. Њиховим подизањем знатно је смањен ризик од плављења и рушења у будућности.

Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-06-14_most_ravnaja/{/gallery}