14.06.2017. godine

Gradnja mosta na reci Ravnaji u Radalju, koji Opština Mali Zvornik podiže na mestu porušenog u poplavama 2014. godine, mogla bi da bude završena početkom jula. Radove, vredne 5 miliona dinara, finansira Narodna banka Srbije.

Kako bi se uverio da se posao odvija po planu, predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić obišao je juče radove na mostu. Tom prilikom on je izjavio da očekuje da gradnja objekta bude završena za manje od mesec dana, tačnije početkom jula. On je istakao da je most na Ravnaji šesti po redu koji opština obnavlja zahvaljujući sredstvima dobijenim od viših nivoa vlasti.

“Izgradnju ovog mosta finansira Narodna banka Srbije, dok je obnovu preostalih pet finansirala republička Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Za obnovu i izgradnju mostova na području opštine Mali Zvornik, oštećenih i porušenih u poplavama, iz republičkog budžeta u protekle dve godine ukupno je izdvojeno oko 70 miliona dinara, podsetio je Jevtić, napominjući da je Opština Mali Zvornik finansirala izradu projektno – tehničke dokumentacije i rešavanje imovinsko -pravnih odnosa.

Most na Ravnaji biće armirano – betonske konstrukcije, dužine oko 6 m. Obnova ovog mosta veoma je značajna za privredu Malog Zvornika, jer preko njega put vodi ka kamenolomu u Radalju, gde se vrši eksploatacija granita.

Novi mostovi na bujičnim rekama u Malom Zvorniku građeni su od visokokvalitetnih materijala, po najsavremenijim standardima. Njihovim podizanjem znatno je smanjen rizik od plavljenja i rušenja u budućnosti.

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2017/2017-06-14_most_ravnaja/{/gallery}