Мали Зворник, 18.05.2018. године

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић потписаће данас у Београду, у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, уговор о реализацији пројекта адаптације и уређења дела “Подземног града Карађорђевића” у Малом Зворнику, вредног 37 милиона динара, чији ће већи део финансирати Влада Србије. 

Пројекат подразумева извођење грађевинских радова на уређењу, хидроизолацији и опремању неколико просторија културно – историјског комплекса у Малом Зворнику, у циљу његове заштите од пропадања и стављања у функцију унапређења туристичке понуде општине. 

Уочи потписивања уговора, Јевтић је изјавио да је захвалан Влади Републике Србије, надлежном министарству и председнику Републике Србије, господину Александру Вучићу, што је у тако кратком року дошло до реализације идеје о уређењу Подземног града Карађорђевића у Малом Зворнику. 

Он је подсетио да је идејни пројекат предочен министру Расиму Љајићу пре три месеца, приликом његове посете Малом Зворнику и обиласка објекта, и да је након тога било још само неколико састанака и разговора на ову тему. 

Приликом посте Подземном граду Карађорђевића, у фебруару текуће године, Љајић је најавио да ће држава Србија омогућити уређење објекта у туристичке сврхе, јер је он препознат као изузетна туристичка атракција. 

Према Јевтићевим речима, општина Мали Зворник у међувремену припремила је технички пројекат адаптације и уређења објекта и спремна је да сама финансира део радова. 

Он очекује да ће након потписивања уговора о реализацији пројекта, које је заказано за 18. мај у 11.00 часова, врло брзо почети извођење предвиђених грађевинских радова на објекту и да ће уређење Подземног града Карађорђевића допринети успешнијој предстојећој туристичкој сезони у Малом Зворнику.

Љиљана Ристановић