31.07.2017. godine

Most na reci Ravnaji u Radalju, koji je opština Mali Zvornik obnovila uz pomoć sredstava Narodne banke Srbije (NBS), sutra će biti svečano otvoren i pušten u upotrebu. Otvaranje mosta biće obavljeno u prisustvu predstavnika donatora, Narodne banke Srbije, Opštine Mali Zvornik i izvođača radova, preduzeća „Stobeks“ iz Loznice.

Kako je najavljeno iz Opštinske uprave u Malom Zvorniku, tom prilikom guvernerki dr Jorgovanki Tabaković i zaposlenima u Narodnoj banci Srbije biće uručena prigodna zahvalnica za finansiranje izgradnje mosta.

Na svečano otvaranje novoizgrađenog objekta pozvani su brojni novinari, kako bi propratili ovaj značajan događaj.

Sastanak koji će rukovodstvo opštine prethodno imati sa predstavnicima NBS u zgradi opštine u Malom Zvornik neće biti otvoren za javnost, navedeno je u pozivu dostavljenom medijima.

 

Most na reci Ravnaji u Radalju, čiju obnovu je sa 4,5 miliona dinara finansirala Narodna banka Srbije, završen je u roku, krajem juna tekuće godine, nakon dva meseca gradnje. Ubrzo nakon toga, između Opštine Mali Zvornik, nosioca projekta, i preduzeća „Stobeks“ iz Loznice, izvođača radova, obavljena je zvanična primopredaja objekta, ali je njegovo otvaranje i puštanje u upotrebu iz tehničkih razloga odloženo za mesec dana.

Tom prilikom predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić izjavio je da je u okviru radova na obnovi mosta izgrađen prilazni put, sa obe njegove strane, u dužini od po 10 metara, te da je na ovoj lokaciji u narednom periodu u planu uređenje korita reke, u cilju što potpunije prevencije od poplava.

“Opština je izvršila sva neophodna snimanja korita reke Ravnaje. Predstoji da uradimo projekat njegovog uređenja, na potezu pre i posle mosta, nakon čega ćemo aplicirati kod fondova za sredstva potrebna za izgradnju korita”, objasnio je Jevtić.

On je dodao da će uređenjem korita reke Ravnaje, kod novoizgrađenog mosta, biti napravljena celina u pogledu radova na prevenciji od poplava na tom kritičnom mestu, a rizici od nepogoda svedeni na minimum.

Jevtić je podsetio da je reč o lokaciji na kojoj je pri najmanjim padavinama dolazilo do začepljenja korita i opšteg kolapsa.

Most na reci Ravnaji u Radalju veoma je važan za privredu Malog Zvornika, jer preko njega put vodi ka kamenolomu za eksploataciju granita, kao i ka naseljima Lipovo Brdo i Jezdimirovići, u kojima se stanovništvo pretežno bavi uzgajanjem malina.

Ljiljana Ristanović