21.10.2016. године

Представници Канцеларије за локални економски развој општине Мали Зворник учествовали су јуче у Лозници на регионалном скупу под називом „Партнерством ка преговарачком поглављу 27“.

На скупу је било речи о животној средини и климатским променама, кључним областима којима се бави поглавље 27  у процесу придруживања Србије Европској унији. Акценат двосатног предавања био је на темама везаним за прилагођавање правног оквира управљања отпадом легислативи ЕУ и имплементацију преговарачког процеса на локалном нивоу.

Семинар је окупио неколико десетина учесника, представника јавног и цивилног сектора из Малог Зворника и Лознице, међу којима су били запослени у градским и општинским управама, јавним комуналним предузећима и установама, као и представници удружења грађана.

 

Предавању је присуствовало и десетак средњошколаца, ученика Економске школе у Лозници. 

Скуп је одржан у Великој сали Скупштине града у Лозници, у  организацији  Фондације за еколошке акције „Green limes“ и удружења Локалне грађанске иницијативе „Login“, уз подршку Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије.

{gallery}2016/2016-10-20_poglavlje 27{/gallery}