21.10.2016. godine

Predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Mali Zvornik učestvovali su juče u Loznici na regionalnom skupu pod nazivom „Partnerstvom ka pregovaračkom poglavlju 27“.

Na skupu je bilo reči o životnoj sredini i klimatskim promenama, ključnim oblastima kojima se bavi poglavlje 27  u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Akcenat dvosatnog predavanja bio je na temama vezanim za prilagođavanje pravnog okvira upravljanja otpadom legislativi EU i implementaciju pregovaračkog procesa na lokalnom nivou.

Seminar je okupio nekoliko desetina učesnika, predstavnika javnog i civilnog sektora iz Malog Zvornika i Loznice, među kojima su bili zaposleni u gradskim i opštinskim upravama, javnim komunalnim preduzećima i ustanovama, kao i predstavnici udruženja građana.

 

Predavanju je prisustvovalo i desetak srednjoškolaca, učenika Ekonomske škole u Loznici. 

Skup je održan u Velikoj sali Skupštine grada u Loznici, u  organizaciji  Fondacije za ekološke akcije „Green limes“ i udruženja Lokalne građanske inicijative „Login“, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

{gallery}2016/2016-10-20_poglavlje 27{/gallery}