Poseta potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović Malom Zvorniku, najavljena za danas, odložena je za sutra.

Budući da je nastupila četvrta sedmica vanredne situacije u Malom Zvorniku i da je zabrana saobraćaja zbog klizišta na delu magistralnog puta M19 kod Starog mosta u mnogome otežala život Malozvorničanima, lokalna zajednica u ovoj opštini sa nestrpljenjem očekuje posetu koja ima za cilj utvrđivanje predloga mera za rešavanje problema u opštini Mali Zvornik nastalih usled nepogoda.

Prema rečima predsednika opštine Mali Zvornik Dragana Bogićevića, zajedno sa ministarkom Mihajlović, opštinu Mali Zvornik sutra bi trebalo da poseti i Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije“, koje ima direktnu nadležnost nad magistralnim putem na kojem je saobraćaj u prekidu zbog opasnosti od klizišta. U okviru posete, planiran je obilazak kritičnog klizišta u Malom Zvorniku, kao i delova opštine najteže pogođenih bujičnim poplavama i odronima tokom elementarne katastrofe.