25. август 2017. године

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић потписао је јуче са представницима организација цивилног друштва са подручја општине уговоре о финансирању програма од јавног интереса и редовних активности удружења у 2017. години. По том основу, 12 малозворничких удружења грађана из буџета општине у текућој години добиће укупно 3.125.000,00 динара, за реализацију 10 пројеката и 7 програма редовних активности организација.

Јевтић је изјавио да је потписивање уговора са удружењима о финансирању овогодишњих пројеката од јавног интереса у општини Мали Зворник и редовних активности уследило по завршетку процедуре јавног позива за доделу средстава удружењима и одабира пројеката, коју је општина спровела у протекла два месеца. Према његовим речима, овог пута уважени су захтеви свих удружења која су се јавила на конкурс, јер се радило о врло квалитетним пројектима, чији ће резултати бити веома корисни за локалну заједницу.

„Прихватили смо све пројектне предлоге удружења која су се одазвала овогодишњем јавном позиву и конкурисала са програмом. У питању су добро осмишљени програми у различитим областима, од заштите и очувања традиције и културног наслеђа, унапређења предузетништва, развоја и унапређења сеоског туризма, преко екологије, лова и уметности, до тема везаних за социјални живот пензионера, жена и других друштвених група“, објаснио је Јевтић. Он је потписницима уговора сугерисао да средства троше искључиво наменски, односно према плану који су поднели приликом конкурисања, како би избегли могуће компликације у случају ненаменског трошења новца.

Наведени програми у општини Мали Зворник биће спроведени до краја текуће године, тачније током наредна три и по месеца, кроз едукације и обуке, истраживања, унапређење сарадње , као и побољшање услова за рад удружења. 

Крајњи рок за завршетак активности у оквиру пројеката је 10. децембар. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-08-25_UGOVORI_OCD/{/gallery}