25. avgust 2017. godine

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić potpisao je juče sa predstavnicima organizacija civilnog društva sa područja opštine ugovore o finansiranju programa od javnog interesa i redovnih aktivnosti udruženja u 2017. godini. Po tom osnovu, 12 malozvorničkih udruženja građana iz budžeta opštine u tekućoj godini dobiće ukupno 3.125.000,00 dinara, za realizaciju 10 projekata i 7 programa redovnih aktivnosti organizacija.

Jevtić je izjavio da je potpisivanje ugovora sa udruženjima o finansiranju ovogodišnjih projekata od javnog interesa u opštini Mali Zvornik i redovnih aktivnosti usledilo po završetku procedure javnog poziva za dodelu sredstava udruženjima i odabira projekata, koju je opština sprovela u protekla dva meseca. Prema njegovim rečima, ovog puta uvaženi su zahtevi svih udruženja koja su se javila na konkurs, jer se radilo o vrlo kvalitetnim projektima, čiji će rezultati biti veoma korisni za lokalnu zajednicu.

„Prihvatili smo sve projektne predloge udruženja koja su se odazvala ovogodišnjem javnom pozivu i konkurisala sa programom. U pitanju su dobro osmišljeni programi u različitim oblastima, od zaštite i očuvanja tradicije i kulturnog nasleđa, unapređenja preduzetništva, razvoja i unapređenja seoskog turizma, preko ekologije, lova i umetnosti, do tema vezanih za socijalni život penzionera, žena i drugih društvenih grupa“, objasnio je Jevtić. On je potpisnicima ugovora sugerisao da sredstva troše isključivo namenski, odnosno prema planu koji su podneli prilikom konkurisanja, kako bi izbegli moguće komplikacije u slučaju nenamenskog trošenja novca.

Navedeni programi u opštini Mali Zvornik biće sprovedeni do kraja tekuće godine, tačnije tokom naredna tri i po meseca, kroz edukacije i obuke, istraživanja, unapređenje saradnje , kao i poboljšanje uslova za rad udruženja. 

Krajnji rok za završetak aktivnosti u okviru projekata je 10. decembar. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2017/2017-08-25_UGOVORI_OCD/{/gallery}