08.08.2016. године

Поводом трагичног исхода на такмичењу у скоковима са старог моста, када је Андреј Беуц, скакач из Словеније изгубио живот, саучешће породици је изјавио и Зоран Јевтић, председник општине Мали Зворник

–      У име општине Мали Зворник и у своје лично име изражавам најдубље жаљење и саучешће породици и пријатељима словеначког скакача поводом јучерашњег трагичног догађаја. У координацији са руководством града Зворника чинимо све што је у нашој моћи да се тело младића пронађе и да надлежни органи обаве истрагу, у циљу откривања правог узрока смрти. Синоћ сам разговарао, телефонским путем, са породицом настрадалог младића и изразио им саучешће, а очекујем да овог јутра пристигну у Зворник па ћу то и лично учинити.

Претрага за Андреом је касно синоћ прекинута због смањење видљивости. Како сазнајемо у току ноћи су на интервенцију начелника Зорана Стевановића и председника Зорана Јевтића, граничне полиције БиХ и Републике Србије вршиле претрагу приобаља. Јутрос се наставља и ронилачка потрага, где ће се рониоцима и ватрогасно спасилачкој јединици прикључити и чланови ронилачког клуба „Пантери“ из Бијељине. У договору са руководством ХЕ „Зворник“ ниво Дрине је након немилог догађаја сведен на минимум.

Скокови с моста Александра I Карађорђевића су организовани од стране Града Зворника и Општине Мали Зворник у склопу манифестације „Зворничко културно љето 2016“. На овом такмичењу, које је обновљено након 25 година, било је пријављено 15 скакача из Словеније, Србије и Босне и Херцеговине.