08.08.2016. godine

Povodom tragičnog ishoda na takmičenju u skokovima sa starog mosta, kada je Andrej Beuc, skakač iz Slovenije izgubio život, saučešće porodici je izjavio i Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik

–      U ime opštine Mali Zvornik i u svoje lično ime izražavam najdublje žaljenje i saučešće porodici i prijateljima slovenačkog skakača povodom jučerašnjeg tragičnog događaja. U koordinaciji sa rukovodstvom grada Zvornika činimo sve što je u našoj moći da se telo mladića pronađe i da nadležni organi obave istragu, u cilju otkrivanja pravog uzroka smrti. Sinoć sam razgovarao, telefonskim putem, sa porodicom nastradalog mladića i izrazio im saučešće, a očekujem da ovog jutra pristignu u Zvornik pa ću to i lično učiniti.

Pretraga za Andreom je kasno sinoć prekinuta zbog smanjenje vidljivosti. Kako saznajemo u toku noći su na intervenciju načelnika Zorana Stevanovića i predsednika Zorana Jevtića, granične policije BiH i Republike Srbije vršile pretragu priobalja. Jutros se nastavlja i ronilačka potraga, gde će se roniocima i vatrogasno spasilačkoj jedinici priključiti i članovi ronilačkog kluba „Panteri“ iz Bijeljine. U dogovoru sa rukovodstvom HE „Zvornik“ nivo Drine je nakon nemilog događaja sveden na minimum.

Skokovi s mosta Aleksandra I Karađorđevića su organizovani od strane Grada Zvornika i Opštine Mali Zvornik u sklopu manifestacije „Zvorničko kulturno ljeto 2016“. Na ovom takmičenju, koje je obnovljeno nakon 25 godina, bilo je prijavljeno 15 skakača iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.