05.06.2017. године 

Традиционална, шеста по реду, „Скобаљијада и гурманијада“ у Малом Зворнику биће одржана у суботу, 10. јуна. Организатори и ове године најављују занимљив програм и очекују велики број учесника и посетилаца.

У оквиру манифестације, на стази у центру Малог Зворника, такмичари ће бити у прилици да се окушају у лову скобаља и припреми рибље чорбе, чорбастог пасуља и гулаша на ловачки начин, док је за посетиоце предвиђено дружење уз културни програм и изложбу домаће хране, пића, сувенира и других рукотворина.

Током манифестације туристички возић бесплатно ће превозити путнике на релацији од шеталишта до моста краља Александра Првог Карађорђевића и назад, а заинтересовани ће моћи организовано да посете културно – историјски комплекс “Подземни град Карађорђевића”, у непосредној билизини моста. 

За најмлађе посетиоце и овог пута биће организовано такмичење у цртању и сликању “Сликамо срцем”, уз награде, бесплатне сладоледе и акробате на штулама. 

Пријаве за учешће у главном делу такмичења на манифестацији су до четвртка, 08. јуна 2017. године. За такмичења учесници не плаћају котизацију,  јер је одлуком Општинског већа у 2017. години она укинута за све општинске манифестације, у циљу њихове боље промоције и омасовљења.

 

Љиљана Ристановић