05.06.2017. godine 

Tradicionalna, šesta po redu, „Skobaljijada i gurmanijada“ u Malom Zvorniku biće održana u subotu, 10. juna. Organizatori i ove godine najavljuju zanimljiv program i očekuju veliki broj učesnika i posetilaca.

U okviru manifestacije, na stazi u centru Malog Zvornika, takmičari će biti u prilici da se okušaju u lovu skobalja i pripremi riblje čorbe, čorbastog pasulja i gulaša na lovački način, dok je za posetioce predviđeno druženje uz kulturni program i izložbu domaće hrane, pića, suvenira i drugih rukotvorina.

Tokom manifestacije turistički vozić besplatno će prevoziti putnike na relaciji od šetališta do mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i nazad, a zainteresovani će moći organizovano da posete kulturno – istorijski kompleks “Podzemni grad Karađorđevića”, u neposrednoj bilizini mosta. 

Za najmlađe posetioce i ovog puta biće organizovano takmičenje u crtanju i slikanju “Slikamo srcem”, uz nagrade, besplatne sladolede i akrobate na štulama. 

Prijave za učešće u glavnom delu takmičenja na manifestaciji su do četvrtka, 08. juna 2017. godine. Za takmičenja učesnici ne plaćaju kotizaciju,  jer je odlukom Opštinskog veća u 2017. godini ona ukinuta za sve opštinske manifestacije, u cilju njihove bolje promocije i omasovljenja.

 

Ljiljana Ristanović