Општина Мали Зворник учествовала је протеклог викенда на фестивалу „Београдски манифест“, на којем је више од 40 општина из Србије представило своје туристичке потенцијале.

Догађај је одржан на Сава Променади, од 27. до 29. маја.

Јединствену туристичку понуду Малог Зворника, културно наслеђе, локалну гастрономију, привредне и економске потенцијале презентовала је Туристичка организација општине Мали Зворник, на штанду Западне Србије.

На Београдском манифесту Мали Зворник представљен је по први пут, а његова атрактивна понуда, коју чине локације попут Зворничког језера, Подземног града Карађорђевића и археолошког налазишта Орловине, као и очуван природни амбијент привукли су пажњу великог броја посетилаца који су се интересовали за могућности које туристима пружа ова општина.

Према речима председника општине, Зорана Јевтића, била је ово одлична прилика за промоцију Малог Зворника као веома занимљиве туристичке дестинације.

„Београдски манифест пружио нам је нову сјајну прилику за промоцију општине Мали Зворник и њене богате туристичке понуде. Осим културног наслеђа, историјских знаменитости и природних лепота нашег краја, представили смо манифестације које нас очекују током предстојеће летње сезоне и позвали посетиоце да учествују на њима, пре свега на 12. Скобаљијади и Гурманијади која нас, као прва у низу, очекује већ 11. јуна. Скупови као што је овај увек су добра прилика да научимо нешто ново, обновимо постојеће контакте и успоставимо нове корисне сарадње. Тако је било и овог пута и стога ћемо настојати да и убудуће искористимо сваку сличну прилику и могућност за промоцију нашег места“, рекао је Јевтић.

Циљ фестивала одржаног 8. пут био је да се излагачи представе на што бољи начин како би посетиоцима што верније пренели аутентичан дух и атмосферу свих крајева Србије и учинили фестивалски простор интерактивном платформом за комуникацију са потенцијалним конзументима туристичких производа и услуга.

Поред представљања туристичких потенцијала Србије и суседних земаља, на сајму на отвореном приређени су разноврсни фестивалски садржаји, подељени у десет зона.

Организоване су изложбе олдтајмера, скулптура од сламе и изложба „Добра стара времена”, посвећена југоносталгичарима.

У зони за најмлађе „Машта може свашта” уприличени су целодневни забавни програми за децу, креативне радионице и представе, уз костимиране јунаке из бајки, кловнове и мађионичаре. 

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић