Мали Зворник, 20.06.2020. године 

Општина Мали Зворник набавиће за локални Дом здравља ново санитетско возило, како би побољшала рад Хитне службе и услове за примарну здравствену заштиту становништва. 

Процедура јавне набавке за куповину возила је у току, а средства за ту намену већим делом обезбеђена су из локалног буџета. 

Према речима председника општине Зорана Јевтића, вредност набавке санитета је око 4.200.000 динара. 

Део средстава за набавку возила, у износу од око 600.000 динара, донирали су локални привредници, док ће остатак бити обезбеђен из општинског буџета. 

Биће то друго по реду санитетско возило које је локална самоуправа купила за Дом здравља, ради побољшања услова за рад на терену и транспорт хитних случајева. 

Претходно је, 2017. године, набавила теренско санитетско возило, марке Dacia Duster, предвиђено првенствено за вожњу у брдовитим и тешко доступним пределима. 

Председник Јевтић навео је да је набавка новог санитета значајна у погледу занављања возног парка Дома здравља, али да је такође неопходна, између осталог, ради побољшања капацитета и спремности установе за рад у ванредним условима, као што је актуелна епидемија вируса корона. 

Средствима из буџета, општина ће подржати и куповину неопходне лабораторијске опреме за Дом здравља, такође у износу од око 4.000.000 динара. 

Љиљана Ристановић