Mali Zvornik, 20.06.2020. godine 

Opština Mali Zvornik nabaviće za lokalni Dom zdravlja novo sanitetsko vozilo, kako bi poboljšala rad Hitne službe i uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu stanovništva. 

Procedura javne nabavke za kupovinu vozila je u toku, a sredstva za tu namenu većim delom obezbeđena su iz lokalnog budžeta. 

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, vrednost nabavke saniteta je oko 4.200.000 dinara. 

Deo sredstava za nabavku vozila, u iznosu od oko 600.000 dinara, donirali su lokalni privrednici, dok će ostatak biti obezbeđen iz opštinskog budžeta. 

Biće to drugo po redu sanitetsko vozilo koje je lokalna samouprava kupila za Dom zdravlja, radi poboljšanja uslova za rad na terenu i transport hitnih slučajeva. 

Prethodno je, 2017. godine, nabavila terensko sanitetsko vozilo, marke Dacia Duster, predviđeno prvenstveno za vožnju u brdovitim i teško dostupnim predelima. 

Predsednik Jevtić naveo je da je nabavka novog saniteta značajna u pogledu zanavljanja voznog parka Doma zdravlja, ali da je takođe neophodna, između ostalog, radi poboljšanja kapaciteta i spremnosti ustanove za rad u vanrednim uslovima, kao što je aktuelna epidemija virusa korona. 

Sredstvima iz budžeta, opština će podržati i kupovinu neophodne laboratorijske opreme za Dom zdravlja, takođe u iznosu od oko 4.000.000 dinara. 

Ljiljana Ristanović